Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Πλάθουμε με το μίγμα μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 20’, ώστε να σφίξουν.
  • Τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 15’.
  • Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμη 15’.
  • Παράλληλα, σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτσας και τα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε για 10’.
  • Μόλις είναι έτοιμα και τα κεφτεδάκια, τα προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα, βράζουμε για ακόμα 5’-7’ και τα κεφτεδάκια με σάλτσα είναι έτοιμα.

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

  • 250γρ κιμάς μοσχαρίσιος από άπαχο κομμάτι
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 2 φρυγανιές μουλιασμένες και στραγγισμένες
  • 2 κ.σ. κόκκινο κρασί ξηρό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Για την σάλτσα ντομάτας:

  • 200γρ ντομάτες φρέσκιες τριμμένες ή κονκασέ
  • 200γρ νερό
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • Κύμινο
  • Ρίγανη

 *Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Η ποσότητα του κιμά προσαρμόζεται σύμφωνα με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ