myflex.gr

Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

250γρ κιμάς μοσχαρίσιος από άπαχο κομμάτι

½ κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο

1 ασπράδι αβγού

2 φρυγανιές μουλιασμένες και στραγγισμένες

2 κ.σ. κόκκινο κρασί ξηρό

1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

1 κ.γ. ελαιόλαδο

Για την σάλτσα ντομάτας:

200γρ ντομάτες φρέσκιες τριμμένες ή κονκασέ

200γρ νερό 1

κ.γ.ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

1 κ.γ. πελτές ντομάτας

Κύμινο

Ρίγανη

Χρόνος εκτέλεσης
1 ώρα
Εκτέλεση
1
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
2
Πλάθουμε με το μίγμα μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 20’, ώστε να σφίξουν.
3
Τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 15’.
4
Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμη 15’.
5
Παράλληλα, σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
6
Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτσας και τα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε για 10’.
7
Μόλις είναι έτοιμα και τα κεφτεδάκια, τα προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα, βράζουμε για ακόμα 5’-7’ και τα κεφτεδάκια με σάλτσα είναι έτοιμα.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης