Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
- Πλάθουμε με το μίγμα μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 20’, ώστε να σφίξουν.
- Τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 15’.
- Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμη 15’.
- Παράλληλα, σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτσας και τα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε για 10’.
- Μόλις είναι έτοιμα και τα κεφτεδάκια, τα προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα, βράζουμε για ακόμα 5’-7’ και τα κεφτεδάκια με σάλτσα είναι έτοιμα.
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
- 250γρ κιμάς μοσχαρίσιος από άπαχο κομμάτι
- ½ κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ασπράδι αβγού
- 2 φρυγανιές μουλιασμένες και στραγγισμένες
- 2 κ.σ. κόκκινο κρασί ξηρό
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Για την σάλτσα ντομάτας:
- 200γρ ντομάτες φρέσκιες τριμμένες ή κονκασέ
- 200γρ νερό
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
- Κύμινο
- Ρίγανη
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Η ποσότητα του κιμά προσαρμόζεται σύμφωνα με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια, προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.