ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ MY FLEX

Ο Δημήτρης Οικονομάκης λανσάρει το καινοτόμο μοντέλο διατροφής “MYFLEX”, που βασίζεται αυστηρά σε επιστημονικά δεδομένα και καταρρίπτει τους γνωστούς μύθους του fitness.

Πτυχιούχος ειδικός εφαρμογών διαιτολογίας, καθώς & κάτοχος μεταπτυχιακού NCFE, δημιούργησε και εξέλιξε την δική του φόρμουλα αδυνατίσματος, γνωστή στο ευρύ κοινό ως flexible diet/ευέλικτη δίαιτα.

Ο Δημήτρης Οικονομάκης αυτοσυστήνεται!


Ονομάζομαι Δημήτρης Οικονομάκης και η αγάπη μου για τον αθλητισμό ξεκίνησε από τα παιδικά μου κιόλας χρόνια συμμετέχοντας στην ομάδα μπάσκετ του Εθνικού Πειραιά.

Το 1999 ξεκίνησα προπονήσεις σε ένα μικρό γυμναστήριο στη Νίκαια (Α.Γ.Σ. ΜΕΓΑΘΛΟΝ), προκειμένου να βελτιώσω τη σωματική μου κατάσταση (το τότε βάρος μου ήταν 78kg με ύψος 1,88cm) κάνοντας παράλληλα μπάσκετ.

Το 2004-2005 για να υπηρετήσω τη στρατιωτική μου θητεία επέλεξα τις ειδικές δυνάμεις, ώστε να καταφέρω να διατηρήσω την τότε υπάρχουσα φυσική μου κατάσταση. Εκεί επιλέχθηκα στους δέκα καλύτερους πεζοναύτες και συμμετέχοντας σε αγώνες διυλκιστίδας κατέλαβα την 3η θέση με την υπόλοιπη μονάδα κερδίζοντας έτσι το δικαίωμα να χρησιμοποιώ το γυμναστήριο για την καθημερινή μου προπόνηση.

Είχα καταλάβει από πολύ νωρίς πως η άσκηση σε συνδυασμό με την διατροφή ήταν για εμένα μοναδική επιλογή τρόπου ζωής.

Μετά την απόλυση μου, αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά ως personal trainer και ως σύμβουλος διατροφής.

Με την πάροδο του χρόνου διαπίστωσα πως ο τομέας της διατροφής ήταν αυτό που κέρδιζε το αμέριστο ενδιαφέρον μου. Αυτό με οδήγησε να σπουδάσω και να δημιουργήσω μια καινοτόμο μέθοδο, η οποία θα άλλαζε την ζωή όχι μόνο ενός απλού ατόμου, αλλά ακόμα και ενός επαγγελματία αθλητή.

Εργαστηκα:

  • Ως υπεύθυνος γυμναστών στο Ladies Universal στον Κορυδαλλό.
  • Ως υπεύθυνος γυμναστών για 3 χρόνια στο Intro Hall στο Ρέντη.
  • Ως Σύμβουλος διατροφής για 6 χρόνια στο Bodybuilding Club στη Νίκαια.
  • Ως υπεύθυνος- δημιουργός διατροφικής καθοδήγησης στην εταιρεία Flexeat από το 2015-2019
  • Ως Διευθυντής Πωλήσεων στη εταιρεία Flexeat από το 2015 -2019.

Φτάνοντας, λοιπόν, στο σήμερα και ύστερα από 20 χρόνια στο χώρο της προπόνησης αντιστάσεων, κατάλαβα πως από το 1999 που άρχισα τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της σωματοδιάπλασης ως και το 2013 που πήρα μέρος στον πρώτο μου αγώνα, η χρήση της παραδοσιακής “Bodybuilding διατροφής” (δηλαδή 5-6 ημερησίως γεύματα ανά 2-3 ώρες με απουσία φρούτων / γαλακτοκομικών), καθώς και οι παραλλαγές που δοκίμασα δε στηρίζονταν σε κάποια επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα.

Θέλοντας να αλλάξω και να βελτιώσω το διατροφικό κομμάτι της προετοιμασίας μου (2014 -2015) επένδυσα πολύ χρόνο και αφιερώθηκα στην εντατική επιστημονική έρευνα από την οποία προέκυψε το μοντέλο που ονόμασα “MYFLEX”. Το συγκεκριμένο μοντέλο βασίστηκε αυστηρά σε επιστημονικά δεδομένα και κατέρριψε πολλούς διατροφικούς μύθους.

Πλέον, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να έχω αναλάβει πάνω από 10.000 μέλη, αναμεσά τους κορυφαίοι αθλητές, κερδίζοντας πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο χώρο του fitness και όχι μόνο, καθώς και μεγάλα ονόματα από τον χώρο της Showbiz.

Με εκτίμηση

Οικονομάκης Δημήτρης

Υ.Γ. Το blog έχει ενημερωτικό και διαφημιστικό σκοπό.