Σούπα με κόκκινες φακές, βερίκοκα και ρόδι

Χρόνος εκτέλεσης

15′ Προετοιμασία

Εκτέλεση

  • Θερμαίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το τζίντζερ.
  • Έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο, την κανέλα και τα βερίκοκα και σοτάρουμε για λίγο.
  • Προσθέτουμε τις φακές, το νερό και το μπουκοβο, και μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.
  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ την σούπα μαζί με το δυόσμο, το κόλιανδρο και το πετιμέζι ή το λεμόνι.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το φρέσκο κόλιανδρο και τους σπόρους ροδιού.

Υλικά για 2 μερίδες

  • 2κ. σούπας  ελαιόλαδο
  • 180 gr κρεμμύδια
  • 150 gr καρότα σε λεπτές φέτες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • 1-2 εκ τζίντζερ τριμμένο
  • 3  βερίκοκα αποξηραμένα
  • 1 ξύλο κανέλας, λίγο κύμινο, λίγο μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι
  • 100 gr κόκκινες φακές
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών ή κότας
  • ¼  ματσάκι κολιανδρο, λίγο δυόσμο
  • Πετιμέζι ροδιού ή χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

  • Λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Σπόροι ροδιού

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlex Menu σας!

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ