Σολομός με άγριο ρύζι

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε ροδέλες. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ανά δυο ροδέλες την μια πάνω στην άλλη και από πάνω βάζουμε το φιλέτο του σολομού.
  • Προσθέτουμε από πάνω την soy sauce, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο που το έχουμε λιώσει.
  • Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 °C για 15’ έχοντας σκεπάσει με αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια το αφαιρούμε και ψήνουμε για ακόμα λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει το ψάρι.
  • Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι και ο σολομός, σερβίρουμε σε πιάτο και απολαμβάνουμε.

Υλικά

  • 100γρ ρύζι άγριο ή ανάμεικτο
  • 200γρ σολομός φρέσκος
  • 1 κ.γ. soy sauce
  • 1 κ.γ. σουσάμι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες του σολομού και του ρυζιού προσαρμόζονται σύμφωνα με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ