Σαλάτα με πλιγούρι

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

  1. Προσθέτετε το πλιγούρι σε αντικολλητικό σκεύος, μαζί με το νερό ανακατεύοντας συνεχώς
  2. Μόλις πάρει μια καλή βράση, αφαιρείτε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη σκεπασμένο με μία πετσέτα και το καπάκι ώστε να απορροφήσει τα υγρά του, για 15 λεπτά
  3. Κόβετε σε κομματάκια την τομάτα, το αγγούρι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, μαζί με τη ρόκα
  4. Ανακατεύετε το ξύσμα από λεμόνι, με τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο, νερό, μαϊντανό και τον άνηθο
  5. Μόλις είναι έτοιμο το πλιγούρι, το ρίχνετε στο μπολ με τα λαχανικά
  6. Περιχύνετε το ντρέσινγκ με τη μουστάρδα και σερβίρετε

Υλικά

  • 1 αγγούρι
  • Ξύσμα από λεμόνι
  • 1 τομάτα
  • 15g μουστάρδα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 250 γρ. πλιγούρι
  • Πιπέρι, αλάτι
  • ¼ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • Ρόκα
  • 2 κ.σ νερό
  • 250g νερό για το πλιγούρι
  • Μαϊντανός, άνηθος

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlex Menu σας!

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ