Σαλάτα με πλιγούρι

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

  • Προσθέτετε το πλιγούρι σε αντικολλητικό σκεύος, μαζί με το νερό ανακατεύοντας συνεχώς
  • Μόλις πάρει μια καλή βράση, αφαιρείτε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη σκεπασμένο με μία πετσέτα και το καπάκι ώστε να απορροφήσει τα υγρά του, για 15 λεπτά
  • Κόβετε σε κομματάκια την τομάτα, το αγγούρι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, μαζί με τη ρόκα
  • Ανακατεύετε το ξύσμα από λεμόνι, με τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο, νερό, μαϊντανό και τον άνηθο
  • Μόλις είναι έτοιμο το πλιγούρι, το ρίχνετε στο μπολ με τα λαχανικά
  • Περιχύνετε το ντρέσινγκ με τη μουστάρδα και σερβίρετε

Υλικά

  • 1 αγγούρι
  • Ξύσμα από λεμόνι
  • 1 τομάτα
  • 15 g μουστάρδα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 250 γρ. πλιγούρι
  • Πιπέρι, αλάτι
  • ¼ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • Ρόκα
  • 2 κ.σ νερό
  • 250 g νερό για το πλιγούρι
  • Μαϊντανός, άνηθος

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlex Menu σας!

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ