Ριγκατόνι με σάλτσα κολοκύθας

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

  • Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια, την τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30’ μέχρι να μαλακώσει. Εναλλακτικά, μπορούμε να την βράσουμε. Όταν είναι έτοιμη, την λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι.
  • Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Εντωμεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το οποίο έχουμε ψιλοκόψει.
  • Προσθέτουμε την κολοκύθα, το λιωμένο κάσιους και αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρις ότου η κολοκύθα έχει ενσωματωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Βάζουμε, επίσης, λίγο νερό βρασμού για να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Προσθέτουμε το κατίκι Δομοκού και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  • Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγα κομμάτια κάσιους

Υλικά

  • 100γρ μακαρόνια ριγκατόνι
  • 100γρ κολοκύθα χωρίς τη φλούδα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ½  μικρό κρεμμύδι
  • 50γρ κατίκι Δομοκού
  • 20γρ κάσιους λιωμένο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των μακαρονιών, της κολοκύθας, των ξηρών καρπών και του τυριού προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια, προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ