Μυδοπίλαφο

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε σε χοντρές φέτες το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Έπειτα προσθέτουμε στο καυτό τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, φύλλα δάφνης και περιμένουμε 2-3 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό ( να είναι ζεστό) ή ζωμό λαχανικών αν θέλουμε.
  • Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ενώ ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Αφού ετοιμαστεί το ρύζι και λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε τα μύδια, το ξύσμα από το λεμόνι και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήσουμε σε χαμηλή φωτιά τα μύδια για 2-3 λεπτά.
  •  Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο άνηθο, αλατοπίπερο αν χρειάζεται, λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Υλικά

  • 300 γρ μύδια ψίχα
  • 300 γρ μύδια με το κέλυφος ή μόνο ψίχα
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 σκ σκόρδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 300 γρ ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
  • 1200 ml νερό ή ζωμό λαχανικών ή ένα κύβο διαλυμένο στο νερό
  • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ