Κοτομπουκιές

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το αλατίζουμε ελαφρώς.
  • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα δημητριακά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι καλαμποκιού, αλάτι και τα μπαχαρικά.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ασπράδι αβγού.
  • Λαδώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.γ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας και τοποθετούμε στη φωτιά.
  • Βουτάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλο πρώτα στο ασπράδι αβγού και έπειτα στο μίγμα που φτιάξαμε.
  • Επαναλαμβάνουμε ακόμα μια φορά αν θέλουμε έξτρα τραγανό αποτέλεσμα.
  • Όταν το τηγάνι έχει ζεσταθεί αρκετά, τοποθετούμε μέσα τις κοτομπουκιές . Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ,χωρίς να γυρνάμε ή να ανακατεύουμε συνεχώς τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  • Αυτό που θέλουμε είναι να ψηθεί καλά η κοτομπουκιά εσωτερικά, σχηματίζοντας μια τραγανή κρούστα εξωτερικά.
  • Όταν είναι έτοιμες οι κοτομπουκιές τοποθετούμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με
  • 4ALLNUTRITION BBQ SAUCE 350ML σε ποσότητα που επιθυμούμε.

Υλικά

  • 400γρ στήθος κοτόπουλο
  • 40γρ δημητριακά
  • 40γρ σιμιγδάλι καλαμποκιού
  • 100mL ασπράδι αβγού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • Σάλτσα χωρίς θερμίδες 4ALL NUTRITION BBQ SAUCE 350ML

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητα του κοτόπουλου προσαρμόζεται σύμφωνα με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια, προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ