Κολοκυθόσουπα

Χρόνος εκτέλεσης

(2-3 Μερίδες)

Εκτέλεση

  • Σε ένα ταψάκι με στρωμένο αντικολλητικό χαρτί στρώνουμε την κομμένη κολοκύθα, τα καρότα και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Τα τελευταία 10-15 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
  • Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει και ύστερα αφαιρούμε την φλούδα της κολοκύθας.
  • Σε μια κατσαρόλα ή αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με ένα μέρος του ελαιολάδου τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε την πατάτα κομμένη και καθαρισμένη σε κύβους, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα καρότα που ψήσαμε και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό.
  • Προσθέτουμε τη κολοκύθα, το κόλιανδρο, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και ύστερα το νερό ή το ζωμό λαχανικών που έχουμε ζεστάνει ώστε να μην ρίξουμε την θερμοκρασία και αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
  • Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή σε μούλτι τα υλικά. Προσθέτουμε ακόμα κάποιο μπαχαρικό ή αλατοπίπερο αν χρειάζεται και αφήνουμε ακόμα για 2-3 λεπτά πάνω σε σβηστή φωτιά.
  • Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας και σερβίρουμε.

Υλικά

  • 600 γρ κολοκύθα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 πατάτα μικρή
  • 1 σκελίδες σκόρδο, 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 750 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι , πιπέρι, κόλιανδρο, κάρυ
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κολοκύθα έτοιμη βρασμένη

*Και για το σερβίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κ.σούπας γιαούρτι στραγγιστό και λίγο μαϊντανό

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlex Menu σας!

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ