Κανελόνια

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τον κιμά και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς και το κρεμμύδι να μαραθεί.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας και 1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν γίνει ο κιμάς, απομακρύνουμε από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
  • Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά, χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι, και τα τοποθετούμε πλάγια σε ένα ταψί. 
  • Σε ένα ποτήρι νερό διαλύουμε 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας και το περιχύνουμε στα κανελόνια. Προσθέτουμε 1 ακόμα ποτήρι νερό, τις πιπεριές τον βασιλικό και τα ντοματίνια.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C στις αντιστάσεις.

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των ζυμαρικών, του κιμά και του ελαιολάδου προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.  

Υλικά

  • 350γρ. κανελόνια 
  • 400γρ. κιμάς κιλότο ή νουά
  • 2κ.σ. πελτές ντομάτας 
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 6 ντοματίνια κομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • 1 κρεμμύδι ξερό 
  • 1κ.γ. πάπρικα 
  • 1κ.γ. θυμάρι
  • 1κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1κ.γ. ζωμό σε σκόνη
  • 1κ.σ. βασιλικός φρέσκος
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ