Διατροφικοί κουραμπιέδες

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας, ώστε να βρίσκεται σε υγρή μορφή.
  • Βάζουμε στο multi τα αμύγδαλα φιλέ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Προσθέτουμε στα αμύγδαλα 1 φλιτζ. ινδική καρύδα, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το λάδι καρύδας, μια μικρή πρέζα αλάτι και λίγο νερό, αν χρειαστεί, και ομογενοποιούμε.
  • Παίρνουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο και 1 κουταλιά από τη ζύμη. Τοποθετούμε το αμύγδαλο στη μέση της ζύμης και πλάθουμε την ζύμη μέχρι να σχηματιστεί ένας κουραμπιές, ο οποίος στο κέντρο του έχει ένα αμύγδαλο.
  • Βουτάμε τον κουραμπιέ στην ινδική καρύδα που περίσσεψε και τοποθετούμε σε πιατέλα.
  • Επαναλαμβάνουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το μίγμα και τα αμύγδαλα. Διατηρούμε τους διατροφικούς κουραμπιέδες στο ψυγείο.

Υλικά

  • 2 φλιτζ. αμύγδαλο φιλέ
  • 2 φλιτζ. ινδική καρύδα τριμμένη
  • 4 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μικρή πρέζα αλάτι
  • 20 ωμά αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα ή ψημένα

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες του αμυγδάλου, της ινδικής καρύδας, του λαδιού καρύδας και του μελιού προσαρμόζονται σύμφωνα με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια, προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ