Φιλέτο Γαλοπούλας με Χριστουγεννιάτικη γέμιση

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

Μερίδες : 5

Υλικά

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 Cο στον αέρα
  • Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τοποθετείτε 4 κομμάτια σπάγκο στον πάγκο σας
  • Τοποθετείτε επάνω το φιλέτο και το χαράζετε έτσι ώστε να μπορέσετε να προσθέσετε τη γέμιση, αλλά δεν κόβετε το φιλέτο στη μέση
  • Σε ένα μπολ βάζετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και τα κριθαροκούλουρα
  • Μετά βάζουμε τις πράσινες και κίτρινες πιπεριές σε λωρίδες
  • Τοποθετείτε τη γέμιση και κλείνετε το φιλέτο
  • Τυλίγετε και δένετε καλά με το σπάγκο
  • Αλείφετε με το ελαιόλαδο, το μέλι και περιχύνετε με το κρασί και το νερό
  • Ψήνετε για 40 λεπτά στους 200º σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο
  • Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε λίγο στο φούρνο να πάρει χρώμα χωρίς αλουμινόχαρτο (με προσοχή να μη στεγνώνει)
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 10 γρ. θυμάρι
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. δενδρολίβανο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 5 κριθαροκούλουρα (μικρά τριμμένα)
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 100ml νερό
  • πιπέρι, αλάτι
  • 40 γρ. μέλι
  • 1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlex Menu σας!

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ