Τουρσί λαχανικών

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

Υλικά

  • Ξεφλουδίστε τα καρότα
  • Βράζετε σε μια κατσαρόλα με το νερό και το ξίδι τα λαχανικά, καρότα και κουνουπίδι προσθέτοντας τελευταίες τις κόκκινες πιπεριές (μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας)
  • Προσθέστε στην κατσαρόλα το σκόρδο ψιλοκομμένο και το αλάτι
  • Φτιάχνετε το  μαρινάρισμα ανακατεύοντας το ξίδι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού
  • Αφήνετε σε ένα γυάλινο δοχείο τα λαχανικά να κρυώσουν και προσθέτουμε τη μαρινάδα
  • 50 γρ. καρότα
  • 50 γρ. κουνουπίδι
  • 50 γρ. κόκκινες πιπεριές
  • 40 γρ. κολοκυθάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 20 γρ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlex Menu σας!

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ