Σπιτικά Σουβλάκια

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο ή την μαγιονέζα light μαζί με μουστάρδα, πιπέρι, αλάτι, κύμινο, σκόρδο σε ποσότητες σύμφωνα με τα γούστα μας.
  • Τοποθετούμε την πίτα στον φούρνο πάνω σε λαδόκολλα ή σε γκριλιέρα αν έχουμε ή σε σχάρα και ψήνουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Μπορούμε να ψήσουμε την πίτα όσο μας αρέσει, χωρίς όμως να την αφήσουμε να παραψηθεί, γιατί τότε θα κομματιάζεται και δεν θα μπορούμε να την τυλίξουμε.
  • Παράλληλα, κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει απ’ έξω και να είναι εντελώς ψημένο από μέσα.
  • Βάζουμε μέσα στην πίτα το κοτόπουλο, την σως που φτιάξαμε και τα λαχανικά που μας αρέσουν. Προσθέτουμε πάπρικα και τυλίγουμε.

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες της πίτας, του κοτόπουλου, του γιαουρτιού και του ελαιόλαδου προσαρμόζονται σύμφωνα με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Υλικά

  • 1 πίτα για σουβλάκια
  • 100γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 3κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο ή 1κ.σ. μαγιονέζα light
  • μουστάρδα
  • σκόρδο σε σκόνη ή σκόρδο φρέσκο τριμμένο
  • κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • λαχανικά της αρεσκείας μας κομμένα (π.χ. ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι, λάχανο, μανιτάρια ψητά, κλπ)
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ