Ρυζόγαλο

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά το ρύζι με το νερό και το ξύλο κανέλας.
  • Μόλις το ρύζι πιει το νερό, προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και το ρόφημα χωρίς θερμίδες Instick βανίλια.
  • Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για λίγο ακόμα, μέχρι να μην έχει πολλά υγρά. Αν θέλουμε πιο πηχτή υφή μπορούμε να προσθέσουμε άγαρ άγαρ ή σκόνη Konjac ή κορν φλάουρ, αφού πρώτα τα έχουμε αραιώσει σε 2 κ.σ. νερό ή γάλα αμυγδάλου.
  • Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και σερβίρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τριμμένη κανέλα. Απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο, αφού το αφήσουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη.

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες του γάλακτος και του ρυζιού προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.  

Υλικά

  • 200mL γάλα αμυγδάλου
  • 210mL νερό
  • 70γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2,5γρ (1 φακελάκι) ρόφημα χωρίς θερμίδες Instick βανίλια
  • κανέλα τριμμένη
  • ½ κ.γ. άγαρ άγαρ ή σκόνη Konjac ή κορν φλάουρ (προαιρετικά)
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ