Νηστίσιμη Μπολονέζ

Χρόνος εκτέλεσης

2 μερίδες

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε βράσει νερό προσθέτουμε την σόγια και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε 10 λεπτά.
  • Έπειτα σουρώνουμε καλά την σόγια.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε μία κατσαρόλα όπου έχουμε προσθέσει το μισό μας ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση του ματιού και ρίχνουμε και την σόγια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό και έπειτα προσθέτουμε το νερό και όλα τα μπαχαρικά.
  • Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Μπορείτε να δυναμώσετε την φωτιά προς το τέλος αν έχει μείνει αρκετό νερό και θέλετε να γίνει πιο στεγνός ο κιμάς.
  • Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε νερό και αφού είναι έτοιμο ρίχνουμε και τα μακαρόνια και βράζουμε για 8-9 λεπτά. Σουρώνουμε και ύστερα τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε τα μακαρόνια και το 1 κ. σούπας έλαιο και ανακατεύουμε.

Υλικά

  • Κιμά σόγιας 150 γρ
  • Μακαρόνια 200 γρ
  • 1 Κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Σάλτσα από ντομάτα ή pummaro 100 γρ2 κ. σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 2/3 κ. γλυκού πιπέρι
  • 2/3 κ. γλυκού κανέλα
  • 2/3 κ. γλυκού κύμινο
  • 2/3 κ. γλυκού πάπρικα

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlex Menu σας!

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ