Μπιφτέκια από όσπρια (Ρεβύθια)

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

  • Βάζουμε από την προηγούμενη μέρα τα ρεβίθια μέσα σε ένα μπολ με νερό και 1 πρέζα αλάτι, για να μαλακώσουν.
  • Όταν είναι έτοιμα (διπλασιασμένα σε όγκο), τα σουρώσουμε καλά, τα βάζουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να βγει ένα μίγμα σχετικά σφιχτό.
  • Πλάθουμε σε μέγεθος μπιφτεκιού και τοποθετούμε σε φόρμα σιλικόνης ή σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί. 
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 °C. 

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των οσπρίων και του λαδιού προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Υλικά

  • 100γρ. ρεβίθια 
  • ½  κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. δυόσμος αποξηραμένος 
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • ½ κ.γ.ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. μουστάρδα 
  • 1κ.γ. κάρυ 
  • τζίντζερ, πάπρικα, τσίλι (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλουμε)
  • 2 κουταλιές Κουάκερ αλεσμενο ( σκόνη)
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ