Μακαρόνια με κιμά

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε τον κιμά.
  • Μόλις σοτάρουμε και πάρει χρώμα ο κιμάς, τον απλώνουμε περιμετρικά στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας, τον μαϊντανό, τα δαφνόφυλλα,  το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.   
  • Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
  • Ενώ έχουμε βράσει τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα ανακατεύουμε μέσα στο τηγάνι με τον κιμά και σερβίρουμε.

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες του κιμά, των μακαρονιών και του λαδιού προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια, προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Υλικά

  • 400-500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
  • 100γρ. μακαρόνια 
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 2-3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 1 και ¼  ποτήρι νερό από τα μακαρόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κόκκους μπαχάρι
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ