Κοτόπουλο Φρικασέ με σπανάκι

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (γουοκ) σε δυνατή φωτιά.
  • Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με 1κ.σ. λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια 3-4εκ. και τα ρίχνουμε στο καυτό γουοκ για να πάρουν χρώμα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα μανιτάρια στα τέσσερα.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε στο γουοκ 1κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε  το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για  2 λεπτά.
  • Παράλληλα, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το νερό, το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μισό άνηθο.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από ένα λεμόνι, τη μουστάρδα, τον υπόλοιπο άνηθο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Με μία κουτάλα παίρνουμε 2-3 κουταλιές από το ζουμί του γουοκ, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια βάζουμε όλο το μείγμα του μπολ μέσα στο γουοκ.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες του κοτόπουλου και του λαδιού προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Υλικά

  • 400-500γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100γρ. κρασί λευκό (προαιρετικά) 
  • 300γρ. νερό
  • 500γρ. σπανάκι
  • 200γρ. μανιτάρια  champignon ή άλλο είδος της αρεσκείας μας (προαιρετικά)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½  ματσάκι άνηθο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 40-50γρ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ