Γιουβαρλάκια με γιαούρτι

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

Για τα γιουβαρλάκια:

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε, τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο, θυμάρι, το ξύσμα από τα λεμόνια, τον δυόσμο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 αβγό μέτριο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε, 1 ½ λίτρο νερό, 2 φύλλα δάφνης, τον κύβο κότας, θυμάρι, δεντρολίβανο και τις φλούδες από το λεμόνι.
  • Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρά μπαλάκια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε πάνω στη φωτιά. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη σταυρωτά και κάνουμε μία μικρή τρύπα στην επιφάνειά της.
  • Όταν φουσκώσει η μεμβράνη και αρχίζει να βγαίνει ο ατμός, μετράμε 35 λεπτά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

Για τη σάλτσα:

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τον χυμό από ένα λεμόνι, πιπέρι, αλάτι, τον άνηθο, ζωμό από τα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά για να πάει η σάλτσα σε όλο το φαγητό. 

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες του κιμά, του ρυζιού, του ελαιολάδου και του γιαουρτιού προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια, προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια:

  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
  • 100-150γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • θυμάρι
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού 
  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αβγό μέτριο
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 2 φύλα δάφνης
  • δεντρολίβανο
  • 1 κύβος ζωμού κότας
  • φλούδες από 1 λεμόνι

Για την σάλτσα:

  • 200 γρ. γιαούρτι 2% στραγγιστό
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. ζωμό από τα γιουβαρλάκια
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ