Γεμιστά

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το καπάκι από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με όποιο άλλο λαχανικό έχουμε και θέλουμε να γεμίσουμε.
  • Κόβουμε το καπάκι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα και την αφήνουμε στην άκρη.
  •  Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με όποιο άλλο λαχανικό έχουμε και θέλουμε να γεμίσουμε (π.χ. κολοκύθι, μελιτζάνα, κλπ). Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να κρατήσουμε την ψίχα κάποιου λαχανικού, αν μας αρέσει, και να την προσθέσουμε στη γέμιση, αφού την λιώσουμε.
  • Βάζουμε λίγο λάδι  καρύδας σε αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε τον κιμά ( και ψίχα από κάποια λαχανικά αν θέλουμε). Όταν ροδίσει κ ο κιμάς, προσθέτουμε το ρύζι, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Καθώς τσιγαρίζονται τα υλικά, θα γίνουν ένα χυλωμένο μίγμα .
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά.
  • Γεμίζουμε τα λαχανικά της αρεσκείας μας και περιχύνουμε με την ψίχα της ντομάτας που είχαμε αφήσει στο μπολ για να είναι ακόμα πιο ζουμερά . Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι. 
  • Ψήνουμε στον φούρνο, στους 200°C για 90 λεπτά.

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες του ρυζιού, του κιμά και του λαδιού προσαρμόζονται σύμφωνα  με το MyFlexMenu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Υλικά

  • 1 ντομάτα, 1 πιπεριά, 1 κολοκύθι (ή έναν άλλο συνδυασμό λαχανικών της επιλογής μας)
  • 40γρ ρύζι της αρεσκείας μας (π.χ. καστανό, basmati, κλπ)
  • 120γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 5-6 φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½  κ.σ. λάδι καρύδας
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ