Σούπα με κόκκινες φακές, βερίκοκα και ρόδι

15′ Προετοιμασία

Εκτέλεση

  • Θερμαίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το τζίντζερ.
  • Έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο, την κανέλα και τα βερίκοκα και σοτάρουμε για λίγο.
  • Προσθέτουμε τις φακές, το νερό και το μπουκοβο, και μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.
  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ την σούπα μαζί με το δυόσμο, το κόλιανδρο και το πετιμέζι ή το λεμόνι.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το φρέσκο κόλιανδρο και τους σπόρους ροδιού.

Υλικά για 2 μερίδες

  • 2κ. σούπας  ελαιόλαδο
  • 180 gr κρεμμύδια
  • 150 gr καρότα σε λεπτές φέτες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • 1-2 εκ τζίντζερ τριμμένο
  • 3  βερίκοκα αποξηραμένα
  • 1 ξύλο κανέλας, λίγο κύμινο, λίγο μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι
  • 100 gr κόκκινες φακές
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών ή κότας
  • ¼  ματσάκι κολιανδρο, λίγο δυόσμο
  • Πετιμέζι ροδιού ή χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

  • Λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Σπόροι ροδιού

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!

Μυδοπίλαφο

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε σε χοντρές φέτες το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Έπειτα προσθέτουμε στο καυτό τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, φύλλα δάφνης και περιμένουμε 2-3 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό ( να είναι ζεστό) ή ζωμό λαχανικών αν θέλουμε.
  • Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ενώ ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Αφού ετοιμαστεί το ρύζι και λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε τα μύδια, το ξύσμα από το λεμόνι και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήσουμε σε χαμηλή φωτιά τα μύδια για 2-3 λεπτά.
  •  Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο άνηθο, αλατοπίπερο αν χρειάζεται, λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Υλικά

  • 300 γρ μύδια ψίχα
  • 300 γρ μύδια με το κέλυφος ή μόνο ψίχα
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 σκ σκόρδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 300 γρ ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
  • 1200 ml νερό ή ζωμό λαχανικών ή ένα κύβο διαλυμένο στο νερό
  • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!

Κρέπες

Εκτέλεση

  • Προσθέτουμε τα υλικά για τις κρέπες σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Αφού ζεστάνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, παίρνουμε μια κουταλιά με μια βαθιά κουτάλα και ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι.
  • Μόλις αρχίσει η κρέπα και ξεκολλάει από το τηγάνι είναι έτοιμη και τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  • Αφού ψηθεί και η δεύτερη μεριά, σερβίρουμε με 1 μπανάνα, ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο της αρεσκείας μας κομμένο σε κομμάτια και με το φυστικοβούτυρο ή οποιαδήποτε γεύση Healthyco Proteinella Protein Spread.
  • Τέλος προσθέτουμε από πάνω το σιρόπι 4ALLNUTRITION SYRUP CHOCO-CARAMEL

Υλικά (για 2 κρέπες)

Για τις 2 κρέπες

Για το σερβίρισμα

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα  με το MyFlexMenu σας!

Γαριδομακαρονάδα

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες.
  • Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να πάρουν χρώμα. Παράλληλα βάζουμε σε κατσαρόλα τα λιγκουίνι να βράσουν και τα αφαιρούμε με τσιμπίδα 2 λεπτά πριν το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Προσθέτουμε αλάτι λίγο πριν τα αφαιρέσουμε.
  • Αφού λιώσουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε μαζί με τις γαρίδες στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε 1-2’. Στη συνέχεια αφαιρούμε τις γαρίδες.
  • Προσθέτουμε ένα κύβο λαχανικών και τις τομάτες, μαζί με πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
  • Βάζουμε ξανά τις γαρίδες στο τηγάνι για 2 λεπτά.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα λιγκουίνι στη σάλτσα να βράσουν για 2 λεπτά.

Υλικά

  • 100 γρ. Λιγκουίνι
  • 400 γρ. Γαρίδες
  • 500 mL νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 τομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα  με το MyFlexMenu σας!

Μους Σοκολάτας

Εκτέλεση

Υλικά

  • Λιώνετε την μπανάνα με ένα πιρούνι
  • Αναμιγνύετε σε μπλέντερ τη μπανάνα με το γιαούρτι, το γάλα και το  HEALTHYCO CHOCOLATE MILK POWDER 250GR.
  • Σερβίρετε σε ένα ποτήρι προσθέτοντας από πάνω τα κομματάκια σοκολάτας και το σιρόπι σοκολάτας 4ALLNUTRITION CHOCOLATE SYRUP 350ML σε ποσότητα που επιθυμείτε.

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες της μπανάνας, του γιαουρτιού και της σοκολάτας προσαρμόζονται σύμφωνα με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια, προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Κοτόσουπα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια ή σε λωρίδες.
  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο.
  • -Καλύπτουμε την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
  • Αφού ψηθούν τα λαχανικά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε  σε υψηλή φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
  • Όταν ξεκινήσει και βγάζει μπουρμπουλήθρες χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.
  • Τέλος αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης από τη σούπα και σερβίρουμε.

Υλικά

  • 400 γρ. στήθος κοτόπουλο ωμό
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1000 mL νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • έτοιμο ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 ματσάκι μαΐντανός
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 σέλερι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. πιπέρι, θυμάρι

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα  με το MyFlex Menu σας!

Μακαρονοσαλάτα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με νερό, ώστε να κρυώσουν.
  • Κόβουμε την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι και την λιαστή ντομάτα σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα ντοματάκια στα δυο.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το τυρί, το γάλα, λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και θυμάρι ώστε να δημιουργήσουμε μια σος. Μόλις δέσει, απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και την σως και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε διατηρούμε τη μακαρονοσαλάτα στο ψυγείο.

Υλικά

  • 100γρ μακαρόνια πέννες
  • 1 κ.γ. κάπαρη
  • 5 ντοματίνια
  • 1 ντομάτα λιαστή (όχι σε λάδι)
  • 1 πιπεριά
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • Πάπρικα γλυκιά
  • 30γρ τριμμένο λευκό τυρί Ήπειρος ελαφρύ
  • 4 κ.σ. γάλα
  •  

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των μακαρονιών, του τυριού, του γάλακτος και του ελαιόλαδου προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Ρόφημα Ζεστής Σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε το γάλα αμυγδάλου σε ένα μπρίκι και το ζεσταίνουμε.
  • Λίγο πριν ξεκινήσει να βράζει, το απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. HEALTHYCO MILK POWDER 250GR. Ανακατεύουμε και το ρόφημα σοκολάτας είναι έτοιμο.

Υλικά

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Η ποσότητα του γάλακτος και της σκόνης σοκολάτας προσαρμόζονται σύμφωνα με το Myflex Menu σας!

Αβγόφετες

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, το ρόφημα σε σκόνη χωρίς θερμίδες INSTICK με γεύση βανίλια, ένα αβγό, το baking powder, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Βουτάμε τις φέτες ψωμιού στο μίγμα και περιμένουμε μέχρι να το απορροφήσουν.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το βούτυρο. Τοποθετούμε τις αβγοφέτες και ψήνουμε από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
  • Βάζουμε τις αβγοφέτες σε πιάτο. Κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες και τις διακοσμούμε. Τέλος, γαρνίρουμε με 4ALLNUTRITION STRAWBERRY SYRUP σε ποσότητα που μας αρέσει.

Υλικά

  • 150mL γάλα αμυγδάλου
  • 1 αβγό
  • 2,5γρ (1 φακελάκι) ρόφημα σε σκόνη χωρίς θερμίδες INSTICK βανίλια
  • 1 μικρή πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. baking powder
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 φέτες ψωμί
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1 κόκκινο μήλο
  • 4ALLNUTRITION STRAWBERRY SYRUP

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες του ψωμιού, του γάλακτος, του αβγού, του βουτύρου και του φρούτου προσαρμόζονται σύμφωνα με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Γιορτινή σαλάτα

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε το λάχανο και τρίβουμε το καρότο σε τρίφτη. Κόβουμε το ξινόμηλο σε κυβάκια και καθαρίζουμε το ρόδι. Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά και τα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ ή βαζάκι βάζουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το βαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αναμιγνύουμε τα λαχανικά και τα φρούτα μαζί με την σως και η γιορτινή σαλάτα είναι έτοιμη.

Υλικά

  • 500γρ λάχανο
  • 2 καρότα
  • 1  ξινόμηλο
  • ½ ρόδι
  • 100γρ γιαούρτι 0%
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των λαχανικών, των φρούτων, του γιαουρτιού και του ελαιολάδου προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.