Σούπα με κόκκινες φακές, βερίκοκα και ρόδι

15′ Προετοιμασία

Εκτέλεση

  • Θερμαίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το τζίντζερ.
  • Έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο, την κανέλα και τα βερίκοκα και σοτάρουμε για λίγο.
  • Προσθέτουμε τις φακές, το νερό και το μπουκοβο, και μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.
  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ την σούπα μαζί με το δυόσμο, το κόλιανδρο και το πετιμέζι ή το λεμόνι.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το φρέσκο κόλιανδρο και τους σπόρους ροδιού.

Υλικά για 2 μερίδες

  • 2κ. σούπας  ελαιόλαδο
  • 180 gr κρεμμύδια
  • 150 gr καρότα σε λεπτές φέτες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • 1-2 εκ τζίντζερ τριμμένο
  • 3  βερίκοκα αποξηραμένα
  • 1 ξύλο κανέλας, λίγο κύμινο, λίγο μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι
  • 100 gr κόκκινες φακές
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών ή κότας
  • ¼  ματσάκι κολιανδρο, λίγο δυόσμο
  • Πετιμέζι ροδιού ή χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

  • Λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Σπόροι ροδιού

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!

Μυδοπίλαφο

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε σε χοντρές φέτες το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Έπειτα προσθέτουμε στο καυτό τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, φύλλα δάφνης και περιμένουμε 2-3 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό ( να είναι ζεστό) ή ζωμό λαχανικών αν θέλουμε.
  • Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ενώ ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Αφού ετοιμαστεί το ρύζι και λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε τα μύδια, το ξύσμα από το λεμόνι και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήσουμε σε χαμηλή φωτιά τα μύδια για 2-3 λεπτά.
  •  Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο άνηθο, αλατοπίπερο αν χρειάζεται, λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Υλικά

  • 300 γρ μύδια ψίχα
  • 300 γρ μύδια με το κέλυφος ή μόνο ψίχα
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 σκ σκόρδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 300 γρ ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
  • 1200 ml νερό ή ζωμό λαχανικών ή ένα κύβο διαλυμένο στο νερό
  • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!

Γαριδομακαρονάδα

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες.
  • Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να πάρουν χρώμα. Παράλληλα βάζουμε σε κατσαρόλα τα λιγκουίνι να βράσουν και τα αφαιρούμε με τσιμπίδα 2 λεπτά πριν το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Προσθέτουμε αλάτι λίγο πριν τα αφαιρέσουμε.
  • Αφού λιώσουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε μαζί με τις γαρίδες στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε 1-2’. Στη συνέχεια αφαιρούμε τις γαρίδες.
  • Προσθέτουμε ένα κύβο λαχανικών και τις τομάτες, μαζί με πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
  • Βάζουμε ξανά τις γαρίδες στο τηγάνι για 2 λεπτά.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα λιγκουίνι στη σάλτσα να βράσουν για 2 λεπτά.

Υλικά

  • 100 γρ. Λιγκουίνι
  • 400 γρ. Γαρίδες
  • 500 mL νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 τομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα  με το MyFlexMenu σας!

Κοτόσουπα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια ή σε λωρίδες.
  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο.
  • -Καλύπτουμε την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
  • Αφού ψηθούν τα λαχανικά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε  σε υψηλή φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
  • Όταν ξεκινήσει και βγάζει μπουρμπουλήθρες χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.
  • Τέλος αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης από τη σούπα και σερβίρουμε.

Υλικά

  • 400 γρ. στήθος κοτόπουλο ωμό
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1000 mL νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • έτοιμο ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 ματσάκι μαΐντανός
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 σέλερι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. πιπέρι, θυμάρι

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα  με το MyFlex Menu σας!

Μακαρονοσαλάτα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με νερό, ώστε να κρυώσουν.
  • Κόβουμε την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι και την λιαστή ντομάτα σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα ντοματάκια στα δυο.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το τυρί, το γάλα, λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και θυμάρι ώστε να δημιουργήσουμε μια σος. Μόλις δέσει, απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και την σως και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε διατηρούμε τη μακαρονοσαλάτα στο ψυγείο.

Υλικά

  • 100γρ μακαρόνια πέννες
  • 1 κ.γ. κάπαρη
  • 5 ντοματίνια
  • 1 ντομάτα λιαστή (όχι σε λάδι)
  • 1 πιπεριά
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • Πάπρικα γλυκιά
  • 30γρ τριμμένο λευκό τυρί Ήπειρος ελαφρύ
  • 4 κ.σ. γάλα
  •  

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των μακαρονιών, του τυριού, του γάλακτος και του ελαιόλαδου προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Γιορτινή σαλάτα

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε το λάχανο και τρίβουμε το καρότο σε τρίφτη. Κόβουμε το ξινόμηλο σε κυβάκια και καθαρίζουμε το ρόδι. Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά και τα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ ή βαζάκι βάζουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το βαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αναμιγνύουμε τα λαχανικά και τα φρούτα μαζί με την σως και η γιορτινή σαλάτα είναι έτοιμη.

Υλικά

  • 500γρ λάχανο
  • 2 καρότα
  • 1  ξινόμηλο
  • ½ ρόδι
  • 100γρ γιαούρτι 0%
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των λαχανικών, των φρούτων, του γιαουρτιού και του ελαιολάδου προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Σολομός με άγριο ρύζι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε ροδέλες. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ανά δυο ροδέλες την μια πάνω στην άλλη και από πάνω βάζουμε το φιλέτο του σολομού.
  • Προσθέτουμε από πάνω την soy sauce, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο που το έχουμε λιώσει.
  • Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 °C για 15’ έχοντας σκεπάσει με αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια το αφαιρούμε και ψήνουμε για ακόμα λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει το ψάρι.
  • Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι και ο σολομός, σερβίρουμε σε πιάτο και απολαμβάνουμε.

Υλικά

  • 100γρ ρύζι άγριο ή ανάμεικτο
  • 200γρ σολομός φρέσκος
  • 1 κ.γ. soy sauce
  • 1 κ.γ. σουσάμι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες του σολομού και του ρυζιού προσαρμόζονται σύμφωνα με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Κοτόπουλο Chilli

Εκτέλεση

  • Προετοιμάζουμε τα λαχανικά και το κρέας. Κόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε το σκόρδο. Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε μπουκιές.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3’-4’.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 3’, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε και το σκόρδο.
  • Στη συνέχεια,  προσθέτουμε τα φασόλια όλων των ειδών, το καλαμπόκι, την ντομάτα, τα μπαχαρικά και νερό.
  • Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 25’.

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½  κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • ½ φλιτζ. μανιτάρια
  • 200γρ στήθος κοτόπουλο χωρίς το δέρμα
  • 200γρ ντομάτα τριμμένη ή κονκασέ
  • ½  φλιτζ. κόκκινα φασόλια
  • ½  φλιτζ. άσπρα φασόλια
  • ½ φλιτζ. μαύρα φασόλια
  • ¼ φλιτζ. καλαμπόκι
  • 1 κ.γ. τσίλι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Νερό για τον βρασμό

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες του κοτόπουλου, των φασολιών, του καλαμποκιού και των λαχανικών προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Πλάθουμε με το μίγμα μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 20’, ώστε να σφίξουν.
  • Τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 15’.
  • Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμη 15’.
  • Παράλληλα, σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτσας και τα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε για 10’.
  • Μόλις είναι έτοιμα και τα κεφτεδάκια, τα προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα, βράζουμε για ακόμα 5’-7’ και τα κεφτεδάκια με σάλτσα είναι έτοιμα.

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

  • 250γρ κιμάς μοσχαρίσιος από άπαχο κομμάτι
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 2 φρυγανιές μουλιασμένες και στραγγισμένες
  • 2 κ.σ. κόκκινο κρασί ξηρό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Για την σάλτσα ντομάτας:

  • 200γρ ντομάτες φρέσκιες τριμμένες ή κονκασέ
  • 200γρ νερό
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • Κύμινο
  • Ρίγανη

 *Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Η ποσότητα του κιμά προσαρμόζεται σύμφωνα με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Ριγκατόνι με σάλτσα κολοκύθας

Εκτέλεση

  • Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια, την τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30’ μέχρι να μαλακώσει. Εναλλακτικά, μπορούμε να την βράσουμε. Όταν είναι έτοιμη, την λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι.
  • Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Εντωμεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το οποίο έχουμε ψιλοκόψει.
  • Προσθέτουμε την κολοκύθα, το λιωμένο κάσιους και αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρις ότου η κολοκύθα έχει ενσωματωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Βάζουμε, επίσης, λίγο νερό βρασμού για να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Προσθέτουμε το κατίκι Δομοκού και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  • Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγα κομμάτια κάσιους

Υλικά

  • 100γρ μακαρόνια ριγκατόνι
  • 100γρ κολοκύθα χωρίς τη φλούδα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ½  μικρό κρεμμύδι
  • 50γρ κατίκι Δομοκού
  • 20γρ κάσιους λιωμένο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των μακαρονιών, της κολοκύθας, των ξηρών καρπών και του τυριού προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια, προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.