Τηγανιτές πατάτες

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες και τις πλένουμε. Σουρώνουμε και στεγνώνουμε καλά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το αλάτι.
  • Τοποθετούμε τις πατάτες στο καλάθι της φριτέζας και μαγειρεύουμε στους 200°C για 10 λεπτά.
  • Ανοίγουμε την φριτέζα και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 8-10’ ακόμα, έως ότου οι πατάτες αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή υφή.
  • Αφαιρούμε από τη φριτέζα και σερβίρουμε.

Υλικά

  • 250γρ πατάτες
  • 1κ.γ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • Αλάτι

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες της πατάτας και του λαδιού προσαρμόζονται σύμφωνα με το Myflex Menu σας!

Εύκολα ρεβίθια στο φούρνο

Εκτέλεση

Υλικά

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από τον φρέσκο βασιλικό και το τυρί.
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω το μίγμα.
  • Ψήνουμε στους 180 °C για 15’ μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο. Προσθέτουμε από πάνω το τυρί και ψήνουμε για ακόμα 3’-4’ μέχρι να λιώσει.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λεμόνι και να συνοδεύσουμε με γιαούρτι 1,5%.
  • 400γρ βρασμένα ρεβίθια, σουρωμένα και ξεπλυμένα
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200γρ πιπεριές Φλωρίνης κομμένες
  • 5 λιαστές ντομάτες (όχι σε λάδι)
  • 1 κ.γ. πελτές τομάτας
  • 2 κ.γ. Italian seasoning
  • μπούκοβο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 φέτα τυρί Τρικαλινό ελαφρύ 10%
  • Φρέσκος βασιλικός

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των ρεβιθιών, των λαχανικών, του ελαιολάδου και του τυριού προσαρμόζονται σύμφωνα με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

Εκτέλεση

Υλικά

  • Χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά σε ένα μπολ μαζί με ελάχιστο γάλα 1,5%, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και αλάτι.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Ψήνουμε για 3’.
  • Προσθέτουμε το μίγμα με τα αβγά.
  • Ψήνουμε για 2’-3’ μέχρι να ετοιμαστεί η ομελέτα, δηλαδή να είναι αφράτη και ζουμερή, χωρίς να κρατάει πολλά υγρά.
  • 1 ολόκληρο αβγό
  • 4 ασπράδια
  • 70γρ μανιτάρια κομμένα
  • 100γρ σπανάκι baby
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • Αποξηραμένος  βασιλικός
  • Λίγο γάλα 1,5%

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητα των αβγών και των λαχανικών προσαρμόζεται σύμφωνα με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια, προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Πίτσα με βάση από πίτα

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε την πίτα για σουβλάκια σε ταψί και την βάζουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά, μέχρι να ψηθεί ελαφρώς.
  • Προετοιμάζουμε τα υλικά για την πίτσα: κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια ή το χωρίζουμε στις ίνες του, κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες και το τυρί σε κομμάτια.
  • Απλώνουμε πάνω στην πίτα την σάλτσα τομάτας, στη συνέχεια το κοτόπουλο, σάλτσα χωρίς θερμίδες 4ALLNUTRITION BBQ SAUCE 350ML σε ποσότητα που επιθυμούμε, την πιπεριά, πιπέρι και, τέλος, το τυρί
  • Ψήνουμε στους 180 °C για 3’-4’ μέχρι να λιώσει το τυρί.

Υλικά

  • 150γρ στήθος κοτόπουλο ψητό ή βραστό
  • 1 πίτα για σουβλάκια (~60γρ)
  • 40γρ σάλτσα τομάτας
  • 1 φέτα τυρί Τρικαλινό Ελαφρύ 10%
  • ½ πιπεριά
  • πιπέρι
  • Σάλτσα χωρίς θερμίδες 4ALLNUTRITION BBQ SAUCE 350ML

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες της πίτας, του κοτόπουλου, του τυριού και της πιπεριάς προσαρμόζονται σύμφωνα με το Myflex Menu σας!

Κοτόπουλο με λαχανικά

Εκτέλεση

Υλικά

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια. Είναι σημαντικό να είναι μικρά, ώστε να μπορέσουν να μαγειρευτούν.
  • Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια : το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια, το κολοκύθι σε λεπτές φέτες, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια .
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά, το σκόρδο και τα μπαχαρικά.
  • Μαγειρεύουμε για περίπου 10′, ανακατεύοντας ανά διαστήματα , μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και το κοτόπουλο να είναι πολύ καλά μαγειρεμένο .

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 450γρ στήθος κοτόπουλο χωρίς το δέρμα
  • 100γρ μπρόκολο
  • 1 μεγάλο κολοκύθι
  • 1 μέτρια πιπεριά
  • 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.σ. italian seasoning
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες του κοτόπουλου, του λαδιού και των λαχανικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Κοτομπουκιές

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το αλατίζουμε ελαφρώς.
  • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα δημητριακά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι καλαμποκιού, αλάτι και τα μπαχαρικά.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ασπράδι αβγού.
  • Λαδώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.γ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας και τοποθετούμε στη φωτιά.
  • Βουτάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλο πρώτα στο ασπράδι αβγού και έπειτα στο μίγμα που φτιάξαμε.
  • Επαναλαμβάνουμε ακόμα μια φορά αν θέλουμε έξτρα τραγανό αποτέλεσμα.
  • Όταν το τηγάνι έχει ζεσταθεί αρκετά, τοποθετούμε μέσα τις κοτομπουκιές . Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ,χωρίς να γυρνάμε ή να ανακατεύουμε συνεχώς τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  • Αυτό που θέλουμε είναι να ψηθεί καλά η κοτομπουκιά εσωτερικά, σχηματίζοντας μια τραγανή κρούστα εξωτερικά.
  • Όταν είναι έτοιμες οι κοτομπουκιές τοποθετούμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με
  • 4ALLNUTRITION BBQ SAUCE 350ML σε ποσότητα που επιθυμούμε.

Υλικά

  • 400γρ στήθος κοτόπουλο
  • 40γρ δημητριακά
  • 40γρ σιμιγδάλι καλαμποκιού
  • 100mL ασπράδι αβγού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • Σάλτσα χωρίς θερμίδες 4ALL NUTRITION BBQ SAUCE 350ML

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητα του κοτόπουλου προσαρμόζεται σύμφωνα με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια, προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Σπιτικά Σουβλάκια

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο ή την μαγιονέζα light μαζί με μουστάρδα, πιπέρι, αλάτι, κύμινο, σκόρδο σε ποσότητες σύμφωνα με τα γούστα μας.
  • Τοποθετούμε την πίτα στον φούρνο πάνω σε λαδόκολλα ή σε γκριλιέρα αν έχουμε ή σε σχάρα και ψήνουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Μπορούμε να ψήσουμε την πίτα όσο μας αρέσει, χωρίς όμως να την αφήσουμε να παραψηθεί, γιατί τότε θα κομματιάζεται και δεν θα μπορούμε να την τυλίξουμε.
  • Παράλληλα, κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει απ’ έξω και να είναι εντελώς ψημένο από μέσα.
  • Βάζουμε μέσα στην πίτα το κοτόπουλο, την σως που φτιάξαμε και τα λαχανικά που μας αρέσουν. Προσθέτουμε πάπρικα και τυλίγουμε.

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες της πίτας, του κοτόπουλου, του γιαουρτιού και του ελαιόλαδου προσαρμόζονται σύμφωνα με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Υλικά

  • 1 πίτα για σουβλάκια
  • 100γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 3κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο ή 1κ.σ. μαγιονέζα light
  • μουστάρδα
  • σκόρδο σε σκόνη ή σκόρδο φρέσκο τριμμένο
  • κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • λαχανικά της αρεσκείας μας κομμένα (π.χ. ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι, λάχανο, μανιτάρια ψητά, κλπ)

Κοτόπουλο Φρικασέ με σπανάκι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (γουοκ) σε δυνατή φωτιά.
  • Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με 1κ.σ. λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια 3-4εκ. και τα ρίχνουμε στο καυτό γουοκ για να πάρουν χρώμα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα μανιτάρια στα τέσσερα.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε στο γουοκ 1κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε  το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για  2 λεπτά.
  • Παράλληλα, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το νερό, το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μισό άνηθο.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από ένα λεμόνι, τη μουστάρδα, τον υπόλοιπο άνηθο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Με μία κουτάλα παίρνουμε 2-3 κουταλιές από το ζουμί του γουοκ, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια βάζουμε όλο το μείγμα του μπολ μέσα στο γουοκ.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες του κοτόπουλου και του λαδιού προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Υλικά

  • 400-500γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100γρ. κρασί λευκό (προαιρετικά) 
  • 300γρ. νερό
  • 500γρ. σπανάκι
  • 200γρ. μανιτάρια  champignon ή άλλο είδος της αρεσκείας μας (προαιρετικά)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½  ματσάκι άνηθο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 40-50γρ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μπιφτέκια από όσπρια (Ρεβύθια)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε από την προηγούμενη μέρα τα ρεβίθια μέσα σε ένα μπολ με νερό και 1 πρέζα αλάτι, για να μαλακώσουν.
  • Όταν είναι έτοιμα (διπλασιασμένα σε όγκο), τα σουρώσουμε καλά, τα βάζουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να βγει ένα μίγμα σχετικά σφιχτό.
  • Πλάθουμε σε μέγεθος μπιφτεκιού και τοποθετούμε σε φόρμα σιλικόνης ή σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί. 
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 °C. 

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των οσπρίων και του λαδιού προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Υλικά

  • 100γρ. ρεβίθια 
  • ½  κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. δυόσμος αποξηραμένος 
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • ½ κ.γ.ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. μουστάρδα 
  • 1κ.γ. κάρυ 
  • τζίντζερ, πάπρικα, τσίλι (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλουμε)
  • 2 κουταλιές Κουάκερ αλεσμενο ( σκόνη)

Μακαρόνια με κιμά

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε τον κιμά.
  • Μόλις σοτάρουμε και πάρει χρώμα ο κιμάς, τον απλώνουμε περιμετρικά στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας, τον μαϊντανό, τα δαφνόφυλλα,  το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.   
  • Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
  • Ενώ έχουμε βράσει τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα ανακατεύουμε μέσα στο τηγάνι με τον κιμά και σερβίρουμε.

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες του κιμά, των μακαρονιών και του λαδιού προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια, προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Υλικά

  • 400-500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
  • 100γρ. μακαρόνια 
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 2-3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 1 και ¼  ποτήρι νερό από τα μακαρόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κόκκους μπαχάρι