Σπιτικά Σουβλάκια

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο ή την μαγιονέζα light μαζί με μουστάρδα, πιπέρι, αλάτι, κύμινο, σκόρδο σε ποσότητες σύμφωνα με τα γούστα μας.
  • Τοποθετούμε την πίτα στον φούρνο πάνω σε λαδόκολλα ή σε γκριλιέρα αν έχουμε ή σε σχάρα και ψήνουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Μπορούμε να ψήσουμε την πίτα όσο μας αρέσει, χωρίς όμως να την αφήσουμε να παραψηθεί, γιατί τότε θα κομματιάζεται και δεν θα μπορούμε να την τυλίξουμε.
  • Παράλληλα, κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει απ’ έξω και να είναι εντελώς ψημένο από μέσα.
  • Βάζουμε μέσα στην πίτα το κοτόπουλο, την σως που φτιάξαμε και τα λαχανικά που μας αρέσουν. Προσθέτουμε πάπρικα και τυλίγουμε.

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες της πίτας, του κοτόπουλου, του γιαουρτιού και του ελαιόλαδου προσαρμόζονται σύμφωνα με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Υλικά

  • 1 πίτα για σουβλάκια
  • 100γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 3κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο ή 1κ.σ. μαγιονέζα light
  • μουστάρδα
  • σκόρδο σε σκόνη ή σκόρδο φρέσκο τριμμένο
  • κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • λαχανικά της αρεσκείας μας κομμένα (π.χ. ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι, λάχανο, μανιτάρια ψητά, κλπ)

Κοτόπουλο Φρικασέ με σπανάκι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (γουοκ) σε δυνατή φωτιά.
  • Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με 1κ.σ. λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια 3-4εκ. και τα ρίχνουμε στο καυτό γουοκ για να πάρουν χρώμα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα μανιτάρια στα τέσσερα.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε στο γουοκ 1κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε  το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για  2 λεπτά.
  • Παράλληλα, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το νερό, το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μισό άνηθο.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από ένα λεμόνι, τη μουστάρδα, τον υπόλοιπο άνηθο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Με μία κουτάλα παίρνουμε 2-3 κουταλιές από το ζουμί του γουοκ, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια βάζουμε όλο το μείγμα του μπολ μέσα στο γουοκ.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες του κοτόπουλου και του λαδιού προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Υλικά

  • 400-500γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100γρ. κρασί λευκό (προαιρετικά) 
  • 300γρ. νερό
  • 500γρ. σπανάκι
  • 200γρ. μανιτάρια  champignon ή άλλο είδος της αρεσκείας μας (προαιρετικά)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½  ματσάκι άνηθο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 40-50γρ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μπιφτέκια από όσπρια (Ρεβύθια)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε από την προηγούμενη μέρα τα ρεβίθια μέσα σε ένα μπολ με νερό και 1 πρέζα αλάτι, για να μαλακώσουν.
  • Όταν είναι έτοιμα (διπλασιασμένα σε όγκο), τα σουρώσουμε καλά, τα βάζουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να βγει ένα μίγμα σχετικά σφιχτό.
  • Πλάθουμε σε μέγεθος μπιφτεκιού και τοποθετούμε σε φόρμα σιλικόνης ή σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί. 
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 °C. 

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των οσπρίων και του λαδιού προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Υλικά

  • 100γρ. ρεβίθια 
  • ½  κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. δυόσμος αποξηραμένος 
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • ½ κ.γ.ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. μουστάρδα 
  • 1κ.γ. κάρυ 
  • τζίντζερ, πάπρικα, τσίλι (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλουμε)
  • 2 κουταλιές Κουάκερ αλεσμενο ( σκόνη)

Μακαρόνια με κιμά

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε τον κιμά.
  • Μόλις σοτάρουμε και πάρει χρώμα ο κιμάς, τον απλώνουμε περιμετρικά στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας, τον μαϊντανό, τα δαφνόφυλλα,  το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.   
  • Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
  • Ενώ έχουμε βράσει τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα ανακατεύουμε μέσα στο τηγάνι με τον κιμά και σερβίρουμε.

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες του κιμά, των μακαρονιών και του λαδιού προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια, προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Υλικά

  • 400-500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
  • 100γρ. μακαρόνια 
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 2-3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 1 και ¼  ποτήρι νερό από τα μακαρόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κόκκους μπαχάρι

Γιουβαρλάκια με γιαούρτι

Εκτέλεση

Για τα γιουβαρλάκια:

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε, τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο, θυμάρι, το ξύσμα από τα λεμόνια, τον δυόσμο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 αβγό μέτριο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε, 1 ½ λίτρο νερό, 2 φύλλα δάφνης, τον κύβο κότας, θυμάρι, δεντρολίβανο και τις φλούδες από το λεμόνι.
  • Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρά μπαλάκια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε πάνω στη φωτιά. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη σταυρωτά και κάνουμε μία μικρή τρύπα στην επιφάνειά της.
  • Όταν φουσκώσει η μεμβράνη και αρχίζει να βγαίνει ο ατμός, μετράμε 35 λεπτά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

Για τη σάλτσα:

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τον χυμό από ένα λεμόνι, πιπέρι, αλάτι, τον άνηθο, ζωμό από τα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά για να πάει η σάλτσα σε όλο το φαγητό. 

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες του κιμά, του ρυζιού, του ελαιολάδου και του γιαουρτιού προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια, προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια:

  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
  • 100-150γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • θυμάρι
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού 
  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αβγό μέτριο
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 2 φύλα δάφνης
  • δεντρολίβανο
  • 1 κύβος ζωμού κότας
  • φλούδες από 1 λεμόνι

Για την σάλτσα:

  • 200 γρ. γιαούρτι 2% στραγγιστό
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. ζωμό από τα γιουβαρλάκια

Κεφτέδες Γαλοπούλας στον φούρνο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και αναμιγνύουμε καλά μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα. 
  • Πλάθουμε κεφτέδες και τοποθετούμε πάνω σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. 
  • Ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 7 λεπτά από την κάθε πλευρά. 

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητα του κιμά προσαρμόζεται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Υλικά

  • 200γρ. κιμά από στήθος γαλοπούλας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά
  • 1κ.γ. γεμάτο μουστάρδα
  • 5 φύλλα δυόσμο

Γεμιστά

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το καπάκι από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με όποιο άλλο λαχανικό έχουμε και θέλουμε να γεμίσουμε.
  • Κόβουμε το καπάκι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα και την αφήνουμε στην άκρη.
  •  Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με όποιο άλλο λαχανικό έχουμε και θέλουμε να γεμίσουμε (π.χ. κολοκύθι, μελιτζάνα, κλπ). Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να κρατήσουμε την ψίχα κάποιου λαχανικού, αν μας αρέσει, και να την προσθέσουμε στη γέμιση, αφού την λιώσουμε.
  • Βάζουμε λίγο λάδι  καρύδας σε αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε τον κιμά ( και ψίχα από κάποια λαχανικά αν θέλουμε). Όταν ροδίσει κ ο κιμάς, προσθέτουμε το ρύζι, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Καθώς τσιγαρίζονται τα υλικά, θα γίνουν ένα χυλωμένο μίγμα .
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά.
  • Γεμίζουμε τα λαχανικά της αρεσκείας μας και περιχύνουμε με την ψίχα της ντομάτας που είχαμε αφήσει στο μπολ για να είναι ακόμα πιο ζουμερά . Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι. 
  • Ψήνουμε στον φούρνο, στους 200°C για 90 λεπτά.

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες του ρυζιού, του κιμά και του λαδιού προσαρμόζονται σύμφωνα  με το MyFlexMenu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

Υλικά

  • 1 ντομάτα, 1 πιπεριά, 1 κολοκύθι (ή έναν άλλο συνδυασμό λαχανικών της επιλογής μας)
  • 40γρ ρύζι της αρεσκείας μας (π.χ. καστανό, basmati, κλπ)
  • 120γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 5-6 φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½  κ.σ. λάδι καρύδας

Μπιφτέκια Κοτόπουλο

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε καλά στο multi την ντομάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Βρέχουμε το ψωμί, το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα μας τα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. 
  • Πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να κάνει μια κρούστα. 
  • Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 15-20 λεπτά. 

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες του κιμά και του ελαιολάδου προσαρμόζονται σύμφωνα  με το MyFlexMenu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.   

Υλικά

  • 400γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 1 μικρό κρεμμύδι 
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½  ντομάτα
  • ½  πιπεριά
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ 
  • 2κ.σ. κουταλιές ελαιόλαδο 
  • 1κ.σ. ξύδι
  • πάπρικα, λίγη κανέλα, αλάτι, πιπέρι 

Μπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά και λαχανικά

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα κολοκυθάκια για 10-15 λεπτά. 
  • Αφού βράζουν, τα βάζουμε σε ένα μπολ ,μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας μας ή τριμμένη ντομάτα για περισσότερη γεύση) και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Πλάθουμε το μίγμα σε μπιφτέκια.
  • Ψήνουμε στο φούρνο ή στον ατμομάγειρα για 30 λεπτά.

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητα του κιμά προσαρμόζεται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.  

Υλικά

  • 300γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 200γρ. κολοκυθάκια (ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1 μικρή τριμμένη ντομάτα (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Κανελόνια

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τον κιμά και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς και το κρεμμύδι να μαραθεί.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας και 1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν γίνει ο κιμάς, απομακρύνουμε από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
  • Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά, χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι, και τα τοποθετούμε πλάγια σε ένα ταψί. 
  • Σε ένα ποτήρι νερό διαλύουμε 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας και το περιχύνουμε στα κανελόνια. Προσθέτουμε 1 ακόμα ποτήρι νερό, τις πιπεριές τον βασιλικό και τα ντοματίνια.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C στις αντιστάσεις.

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των ζυμαρικών, του κιμά και του ελαιολάδου προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.  

Υλικά

  • 350γρ. κανελόνια 
  • 400γρ. κιμάς κιλότο ή νουά
  • 2κ.σ. πελτές ντομάτας 
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 6 ντοματίνια κομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • 1 κρεμμύδι ξερό 
  • 1κ.γ. πάπρικα 
  • 1κ.γ. θυμάρι
  • 1κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1κ.γ. ζωμό σε σκόνη
  • 1κ.σ. βασιλικός φρέσκος